Polityka Prywatności

1. Administratorem danych osobowych przetwarzanych w ramach sklepu iDream jest Eurotel S.A. z siedzibą w Gdańsku przy ulicy Myśliwskiej 21. Zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.) zbiór danych osobowych gromadzonych przez iDream.pl został zarejestrowany w GIODO.

2. Przetwarzanie danych osobowych odbywa się zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.

3. Podczas wizyty użytkownika w Sklepie iDream automatycznie zbierane są dane dotyczące wizyty, takie jak adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

4. Sklep iDream.pl może wykorzystywać ciasteczka (cookies), które nie zawierają danych osobowych. Cookies służą identyfikacji przeglądarki użytkownika podczas korzystania ze sklepu. Użytkownik może zrezygnować z korzystania z ciasteczek poprzez wybranie odpowiedniej opcji w przeglądarce, jednak może to znacząco utrudnić korzystanie ze Sklepu.

5. Rejestracja w Sklepie w iDream.pl jest dobrowolna.

6. iDream.pl zbiera następujące dane osobowe:

a. Od Użytkowników w celu składania zamówień na asortyment zbierane są następujące dane:

· imię i nazwisko

· adres zamieszkania lub adres do wysyłki

· adres e-mail

· telefon

· nazwę firmy oraz NIP (tylko od firm)

7. Gromadzone dane osobowe nie są udostępniane osobom trzecim.

8. Każdy użytkownik portalu ma prawo poprawiania danych osobowych, ich uzupełniania, uaktualniania oraz żądania usunięcia danych i konta w sklepie po przesłaniu odpowiedniego maila na adres mailowy idream.pl podany w zakładce Kontakt lub listu poleconego na adres administratora.

9. Dokładamy  wszelkich starań, aby chronić firmę Eurotel S.A  i użytkowników Sklepu iDream.pl  przed nieuprawnionym dostępem, modyfikacją, ujawnieniem oraz zniszczeniem informacji i danych  znajdujących się w posiadaniu Administratora. 

10. Sklep prowadzi Newsletter. Systemem obsługi newsletterów jest GetResponse, firmy Implix Sp. z o.o. Każda osoba może wyłącznie za swoją zgodą zapisać się na newsletter. Wszystkim osobom przysługuje możliwość usunięcia z listy mailingowej swojego adresu - specjalny link jest dołączany do każdego newslettera.

11. Sklep jest uczestnikiem programu „Zaufane Opinie” w ramach usługi świadczonej przez Ceneo Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu (60-166), ul. Grunwaldzka 182, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy Poznań – Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydział Gospodarczy KRS, pod numerem KRS: 0000493884, NIP: 7792420393, REGON: 302655470 polegającej na przesyłaniu przez Ceneo do Użytkowników za pośrednictwem poczty elektronicznej ankiet służących uzyskaniu od Użytkownika opinii na temat transakcji dokonywanej przez Użytkownika w Sklepie, a także na zamieszczaniu w serwisie dostępnym w domenie Ceneo.pl  opinii wyrażonych przez Użytkowników w rezultacie otrzymania ankiet.

W ramach realizacji umowy z Kupującym Sklep jest upoważniony przesłać na adres poczty elektronicznej Kupującego zaproszenie do wypełnienia ankiety posprzedażowej. Ankieta służy zbadaniu opinii o przeprowadzonej transakcji. Kupujący może dobrowolnie wypełnić ankietę.

12. W celu realizacji umowy Sklep internetowy może udostępniać zebrane od Państwa dane do następujących podmiotów:

  • firm transportowych oraz kurierskich,
  • operatorów systemów płatności PayU,
  • operatorów systemów kredytowych: BGŻ BNP Paribas i Santander Consumer Bank.
  • operatorów systemów leasingowych: Grenke Leasing i Raiffeisen Leasing.

W takich przypadkach ilość przekazywanych danych ograniczona jest do wymaganego minimum. Ponadto, podane przez Państwa informacje mogą zostać udostępnione właściwym organom władzy publicznej, jeżeli wymagają tego obowiązujące przepisy prawa.

13. Sklep internetowy nie zbiera w sposób automatyczny żadnych danych, z wyjątkiem danych zawartych w plikach cookies podczas samego korzystania z Witryny. Pliki cookies to małe pliki tekstowe wysyłane przez sklep internetowy i przechowywane na Państwa komputerze zawierające pewne informacje zwią- zane z korzystaniem przez Państwa z Witryny i Sklepu Internetowego. Wykorzystywane przez sklep internetowy pliki cookies mogą mieć charakter tymczasowy lub trwały. Tymczasowe pliki cookies są usuwane z chwilą zamknięcia przeglądarki, natomiast stałe pliki cookies są przechowywane także po zakończeniu korzystania przez Państwa z Witryny i służą do przechowywania informacji takich jak Państwa hasło czy login, co przyspiesza i ułatwia korzystanie z Witryny. Sklep internetowy wykorzystuje poniżej wymienione pliki cookie w następujących celach:

  • "niezbędne" pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisów, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisów;
  • pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisów;
  • "wydajnościowe" pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisów;
  • "funkcjonalne" pliki cookies, umożliwiające "zapamiętanie" wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
  • "reklamowe" pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.

W każdym wypadku mogą Państwo zablokować instalowanie plików cookies lub usunąć stałe pliki cookies, wykorzystując stosowne opcje Państwa przeglądarki internetowej. W razie problemów doradzamy skorzystać z pliku pomocy przeglądarki lub skontaktować się z producentem przeglądarki, z której Państwo korzystacie.